Rezolva chestionare drpciv online si obtine carnetul auto din prima vizita la examen.

Cum sa devii agent secret ?

E greu ? Asa ar trebui sa fie… E riscant? Cu siguranta… E palpitant ? Pana la un anumit punct…Dauneaza? Doar te face dependent…

Se spune ca pe cat e de dificil sa intri intr-o corporatie de genu, cu atat mai imposibil e sa te retragi, sa refuzi sau sa tradezi…


Pentru a putea fii membru al unei astfel de societati e necesar sa stapanesti o multitudine de calitati intelectuale dar si fizice, cum ar fi: cultura generala peste medie, spirit de observatie dezvoltat, obiectivitate, abilitati de relationare si comunicare, inteligenta generala şi verbala de nivel ridicat, memorie buna, sa fie dispusi la schimbari cum ar fi un nou look, operatii estetice, sa invete anumite limbi straine, anumite jocuri, anumite traditii si tot ce tine de o misiune reusita. Sa faca din munca lor singura familie si singura iubire.

Acestia sunt supusi unor antrenamente intensive care le va permite si ii va ajuta sa se descurce in situatii mai delicate, le dezgheata mintea si le dezvolta si imbunatateste propiile calitati si abilitati.

Scopul acestora e sa apere anumite interese, sa afle anumite informatii sau sa mentina o relatie de colaborare intre tari sau intre anumite grupari, institutii…Sunt dispusi sa faca absolut orice pentru a-si incheia misiunile, chiar cu pretul vietii…iar tradarea nici nu intra in discutie !

Insa din cate am citit despre acest subiect in Romania lucrurile stau cu totul altfel, ba chiar la polul opus…pentru a fi admis la SRI nu ai nevoie de prea multe calitati, iar acei oameni cu o personalitate puternica nu prea sunt doriti in sistem, acestia putand deveni in timp elemente problema. De asemenea un om foarte calificat ii poate pune intr-o lumina proasta pe sefii sai…Dar evident SRI-ul nu este singura institutie care recruteaza vitori agenti secreti.

Adesea sunt admisi cei care au o fire mai slaba, nu pun intrebari ci doar se supun si de preferat cu o memorie de scurta durata sau senzoriala, in defavoarea celor cu o  pregatire net superioara si o personalitate puternica !

Intr-o sclipire de-a mea m-am gandit ca ar fi interesant sa devin agent secret, ba chiar profitabil…dar punand intr-o balanta avantajele si dezavantajele unei astfel de meseri nu mai sunt asa de sigura ca m-ar incanta…si inca persista anumite nelamuriri, mai exact cum poti sa devi agent secret atat in Romania cat si inafara si daca realmente se merita…

Te-ar incanta o astfel de meserie? Se merita sa fi agent secret ?